Farcit de llom amb ceps i salsa de ratafia

Ara que s'acosta el temps de fer la ratafia m'ha vingut molt de gust preparar aquest llom amb reducció de ratafia que vaig trobar en el blog de cuina per llaminers i que ja l'he fet més d'una vegada. Si us agrada la ratafia no dubteu a provar aquesta recepta.
.
- Prep Time : 60 minutes
- Cook Time : 10 minutes
Ingredients
- Filet de llom - 2 unitats
- Ceps - 100 grams
- oli d'oliva
- Sal
- Ratafia - 1 got
- aigua - 1 got
- sucre - 2 cullerades
- all
Instructions
- Obrir el filet de llom i aplanar. Salem i salpebrem .
- Hidratem els ceps secs posant-los a bullir durant deu minuts i després els saltegem a la paella amb oli i un gra d'all.
- Farcim el llom amb els ceps i ho tanquem. Ho lliguem amb fil de cuinar.
- Posem el filet a una cassola i el marquem banda i banda. Tanquem el foc i el deixem uns minuts. Ha de quedar rosat per dins sinó la textura de la carn seria molt eixuta.
- En un pot preparem un caramel amb un rajolí d'aigua i dues cullerades de sucre.
- Quan agafi color, afegim un got de ratafia i un got d'aigua.
- Es deixa reduir fins que tingui la textura de xarop.
- Es serveix el filet tallat a rodanxes, amb una mica d'arròs i la reducció de ratafia per sobre.
Deixa un comentari