Ensaimada

Ingredients
- Ou - 70 grams
- Sucre - 70 grams
- Aigua - 50 grams
- Farina de força - 230 grams
- Llevadura - 10 grams
- Oli - 15 grams
- Mantega - 100 grams
- Sucre glass
Instructions
- Agafem dos ous, els batem i a continuació tirem 70 grams d'ou a la thermomix. Afegim el sucre, l'aigua i ho deixem 15 segons a velocitat 5.
- Afegim la farina i programem 4 segons a velocitat 6. A continuació, ho amassem durant 6 minuts amb el got tancat i velocitat espiga.
- Programem 2 minuts, got tancat i velocitat espiga. Afegim la llevadura esmicolada per la boca de la thermomix.
- Incorporem l'oli i amassem durant 2 minuts, got tancat i velocitat espiga.
- Posem la massa en una superficie engrassada amb oli i la dividim en 10 parts. Estirem cada porció tan fina com sigui possible, fent rectangles de 26 x 14 cm aproximadament. Pintem cada rectangle i ho enrotllem fent un cilindre. A continuació estirem cada cilindre i formem les ensaimades. Posem el final del cilindre per sota la massa perquè no es pugui desfer.
- POsem les ensaimades en una safata amb una separació entre elles, i les deixem reposar unes 10 hores.
- Calentem el forn a 180 graus. Posem les ensaimades prèviament humitejades i les coem durant 10-15 minuts.
- Per acabar, posem sucre glass quan encara estiguin calentes dins el forn.
Deixa un comentari